Helpcenter

Mijn afbeeldingen en downloadbestanden werken niet meer - wat nu?

Gewijzigd op

Door een wijziging aan de instellingen van onze documentenbibliotheek (Library), kan het voorkomen dat een aantal afbeeldingen en documenten niet meer werken op je website. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kunt oplossen.

Documenten in de Library zijn op verschillende manieren te benaderen. Een link naar zo'n document kan opgebouwd zijn met de 'Document-ID' van het document, of met de zogenaamde 'sleutellink'. De Document-ID is een oplopend getal, terwijl de sleutellink gebruik maakt van een uniek en moeilijk te raden ID, bestaand uit cijfers en letters.

Documenten zoals afbeeldingen zijn door gebruik te maken van de sleutellink makkelijk te gebruiken op websites. Het unieke ID is niet te gebruiken om ook andere documenten uit de Library op te vragen. Het document-ID zou in tegenstelling tot de sleutellink namelijk wél gebruikt kunnen worden om andere documenten, met naastgelegen IDs op te vragen. Daarom stellen we een extra check in op die link - mag deze gebruiker dit document wel zien?

In de meeste gevallen maken onze klanten gebruik van de sleutellink om afbeeldingen en documenten te tonen. Waar dit niet het geval is en de document-ID werd gebruikt, kan het voorkomen dat niet-ingelogde gebruikers de plaatjes niet meer kunnen zien. Om dit probleem op te lossen is het belangrijk te checken hoe de link naar het plaatje of document eruit ziet. Staat daar een kort ID in dat alleen uit getallen bestaat? Dan is het waarschijnlijk een Document-ID.

Tip: Bekijk je eigen website eens in een incognitovenster. Dan ben je niet ingelogd en is er geen cache beschikbaar van de afbeeldingen die eerder zijn ingeladen. Hierdoor herken je sneller of er afbeeldingen 'kapot' zijn.

In de Library kun je bij het document zelf de sleutellink vinden. Het is dus belangrijk om die sleutellink te gebruiken en de link die alleen het document-ID bevat te vervangen. In de Library kun je zoeken op de document-ID van de 'kapotte' afbeelding om de afbeelding terug te vinden. Wanneer je de afbeelding aanklikt kun je aan de rechterzijde de sleutellink kopiëren.

Mocht je een keer een document of plaatje met een sleutellink hebben gepubliceerd die je nu niet meer publiek beschikbaar wil hebben, dan kun je in de Library naast de sleutellink op het potloodje klikken. Het systeem komt dan met een nieuw random gegenereerd ID en het plaatje is niet meer op de oude link beschikbaar.

Vorige Artikel Cookies op het Procurios Platform
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op