Helpcenter

Permanente educatie / Continuous Professional Development

Gewijzigd op

Dit artikel beschrijft de mogelijkheden om PE of CPD punten toe te kennen aan een bijeenkomst en deze te delen met de deelnemer.

Deze optie is in de loop van 2022 ontwikkeld. Mocht je implementatie ouder zijn dan kan het voorkomen dat dit nog niet is geïnstalleerd. Wil je hier toch gebruik van maken? Stuur een ticket in met de vraag om mod_certification te installeren.

Certificaat afgeven bij deelname aan een bijeenkomst

Bij Permanente Educatie / Continuous professional development worden bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd om professionals te helpen hun deskundigheid te ontwikkelen en verbeteren. Professionals houden met een portfolio bij wat ze van jaar tot jaar geleerd hebben, en krijgen PE / CPD-punten uitgereikt voor de tijd die ze hierin investeren.

Met behulp van het platform ondersteunen wij de registratie van PE / CPD-punten. Bij een bijeenkomst  heb je de optie om aan te geven of deze in aanmerking komt voor Permanente Educatie / Continuous Professional Development. Daarnaast kun je aangeven binnen welk domein een bezoeker punten scoort, en hoeveel eenheden (punten) deze gescoord heeft. Dat kan op zowel bijeenkomst- als activiteiten niveau.

Vanuit het systeem is het mogelijk om bezoekers een bewijs te geven van hun aanwezigheid. Op dat bewijs staat vermeld hoeveel eenheden zijn gescoord (per domein) voor een bijeenkomst.

Allereerst is het noodzakelijk dat een superuser certicaattypen instelt via CRM / Certificaattype. Op het sjabloon geef je een token op voor de gescoorde punten per domein. Binnen de instellingen van bijeenkomsten geef je bij certificering aan dat het token moet worden gevuld met de waarden van de CPD instellingen bij een bijeenkomst. Bij de CPD instellingen van bijeenkomsten kun je opgeven wat de domeinen zijn waarvoor je CPD-activiteiten organiseert.

Naast het instellen van certificaattypen is het ook mogelijk voor de superuser om via CRM / Certificaattypen /notificatie sjablonen een notificatiesjabloon in te regelen.  

Instellen op meetingniveau

De meeting manager kan de bijeenkomst inrichten zoals gewend. Binnen de optie 'Algemeen' zit de optie 'Certificaat' en 'Permanente Educatie'. Hierin geef je aan welk certificaat er gekoppeld moet zijn en/of er punten worden toegekend aan de aanwezigheid bij de bijeenkomst.

Na afloop van de bijeenkomst kan de meeting manager bij de weergave van deelnemers kiezen voor het uitdraaien van certificaten. Let op dat je de aanwezigheid van de deelnemers goed hebt ingevuld en hierop ook filtert. Na afgifte van het certificaat vind je deze ook terug op de relatie kaart in het CRM en kan je het certificaat beschikbaar stellen in het CMS (artikel 'Mijn Certificaten').

De bezoeker kan het bewijs zelf aanvullen in zijn portfolio bij veelal een externe partij. Via een API-koppeling is het mogelijk om PE-punten toe te laten voegen aan het persoonlijke dossier.

Aanpassen van een certificaat

Het kan voorkomen dat er een foutje is gemaakt bij het aanmaken an een certificaat. Het is mogelijk om een certificaat aan te passen. Om zicht te houden op de wijzigingen worden deze altijd bijgehouden in Audit. Daarin is dus exact te zien wat er is aangepast in een certificaat en door wie.

Vorige Artikel Bezoekers Bijeenkomsten laten filteren
Volgende Artikel Programma aanmaken voor een bijeenkomst
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op