Helpcenter

Certificaat na deelname aan bijeenkomst

Gewijzigd op

Dit artikel beschrijft de mogelijkheden om certificaat toe te kennen aan een bijeenkomstdeelnemer en deze te delen met de deelnemer. Het gaat hierbij om een certificaat met evt. een bepaalde geldigheid. Op deze manier kan ook een diploma uitgereikt worden na deelname. 

Let op: het gaat hierbij niet om een bewijs van deelname. Hiervoor is sinds begin 2024 een eigen oplossing ontwikkeld: Deelnamebewijzen.

Certificaattype aanmaken

Om gebruik te kunnen maken van een certificaat bij een bijeenkomst, dien je eerst een certificaattype aan te maken. Hier maak je de keuze voor het soort certificaat (beperkte geldigheid of niet), en upload je het samenvoeg-document. 

Samenvoegvelden koppelen aan CRM en bijeenkomst eigenschappen

Alle velden die je in het certificaatsjabloon hebt staan dienen nu gekoppeld te worden aan de juiste velden uit het CRM en de bijeenkomst. Ga hiervoor naar Meeting & Events / Instellingen / Certificaattokens, bewerk hier het certificaattype en kies de juiste velden voor de samenvoegvelden uit het sjabloon. 

Uitgeven certificaat aan bijeenkomstdeelnemers

Om een certificaat te kunnen uitgeven aan een bijeenkomstdeelnemer dient bij de bijeenkomst, bij Instellingen / Bijeenkomst basis ingesteld te worden welk certificaattype er voor de bijeenkomst gebruikt moet worden. Nadat het certificaattype gekozen is en die goed ingesteld staat, verschijnt er bij het tabblad Deelnemers van de bijeenkomst een knop 'Geef certificaten uit'. Zorg ervoor dat je eerst bij iedereen de aanwezigheid hebt vastgelegd én dat je de lijst met deelnemers filtert en evt. specifieke deelnemers selecteert voordat je klikt op de knop 'Geef certificaten uit'. 

Na afgifte van het deelnamebewijs vind je deze ook terug op de relatie kaart in het CRM (indien hier een lijst van bezochte bijeenkomsten op getoond wordt) en kan je het certificaat beschikbaar stellen in het CMS (artikel 'Mijn certificaten'). De bezoeker kan het certificaat hier zelf downloaden en eventueel uploaden in zijn/haar portfolio of printen en ophangen.

Vorige Artikel Permanente Educatie / Continuous Professional Development
Volgende Artikel Programma aanmaken voor een bijeenkomst
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op