Helpcenter

Transacties importeren (how-to)

Gewijzigd op

In dit artikel lees je hoe je banktransacties importeert naar Procurios.

Om banktransacties goed te kunnen verwerken in de boekhouding moeten de transacties worden verrijkt met aanvullende informatie, zoals de toekenning van de juiste grootboekrekening aan elke banktransactieregel. De eerste stap hiervoor is het importeren van de banktransacties naar jouw Procurios Platform. Hieronder leggen we je uit hoe je dat doet.

Transacties importeren

 • Download bij je bank de banktransacties. Filter hiervoor op afgeronde dagafschriften. Dus download nooit transacties van de lopende dag (vandaag).
  Procurios ondersteunt de volgende formaten:
  (Informeer bij je bank welke formaten ondersteund worden door uw bank)
  • CAMT.053 (aanbevolen): Dit bestand bevat dagafschriften in XML formaat. De specificaties zijn vastgelegd op Europees niveau. Download de variant zonder batch details.
  • MT940: Dit bestand bevat dagafschriften in tekstformaat. 
 • Ga naar Finance > Bank transactions.
 • Klik op Importeer Transacties (1)

Het formaat bankbestand dat je inleest in Procurios is ook het formaat dat wordt geƫxporteerd t.b.v. je boekhoudpakket. Dit kun je niet tijdens dit proces wijzigen.

 • Selecteer het transactiebestand op je lokale schijf.
 • Klik op Import. Het bestand wordt nu ingelezen en zover mogelijk automatische verwerkt. 

Het automatisch verwerken betekent dat de betalingstransacties worden gematched aan bekende facturen of toezeggingen binnen Procurios. In geval van een factuur wordt deze matching gedaan op basis van bedrag en factuurnummer. Als een matching lukt, wordt de betaling aan een factuur of toezegging gekoppeld en wordt de betaling op 'verwerkt' gezet.

De verwerking van incasso-betalingen of uitbetalingen (dit is doorgaans een enkele regel met een totaalbedrag) is niet ongedaan te maken of te wijzigen.

Zodra de automatisch verwerking achter de rug is, kun je starten met het verwerken van de individuele transacties.

Vorige Artikel Van banktransactie naar boekhouding
Volgende Artikel Verwerking banktransacties
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op