Helpcenter

Betaalstatus van facturen opvolgen

Gewijzigd op

Nadat je een factuur hebt betaald, wil je natuurlijk weten of deze factuur ook betaald is. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je de betaalstatus van een factuur opvolgt.

Ga naar Finance > Invoices en selecteer de gewenste administratie. Je komt nu in een scherm terecht met verschillende overzichten die we hieronder zullen toelichten.

Openstaande facturen

De lijst met Openstaande facturen bereik je door te klikken op (1) of (2). Deze lijst bevat alle facturen die niet of slechts gedeeltelijk betaald zijn. Door op een factuur in deze lijst te klikken, krijg je meer informatie over desbetreffende factuur te zien.

Om een factuur op 'Betaald' te zetten, dien je de banktransactie te koppelen aan je factuur.

Als een debiteur deze factuur niet gaat betalen, kun je de factuur ook 'betalen' met een creditfactuur.

Betaalde facturen

De lijst Betaald (3) bevat alle facturen die volledig betaald zijn.

Te herinneren

Het overzicht van Te herinneren bereik je door te klikken op (4) en (5). Te herinneren toont je een overzicht van alle factuur waarvan de betalingstermijn verstreken is. Je kunt deze debiteurs een herinnering sturen.

Wil je meer weten over de tabbladen 'Factuuropdrachten' en 'Te versturen facturen'? Daar hebben we in een ander artikel uitgebreid over geschreven: Facturen genereren van factuuropdrachten

Vorige Artikel Facturen genereren van factuuropdrachten
Volgende Artikel Facturen exporteren
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op