Helpcenter

Gebruiker kan niet inloggen

Gewijzigd op

In dit artikel lees je hoe je problemen oplost wanneer iemand niet kan inloggen op de backend of de frontend van je CRM-omgeving.

Als iemand niet kan inloggen krijgt hij de volgende melding 'Het is niet mogelijk om in te loggen met de ingevulde gegevens.'

Dit kan het volgende betekenen:

  1. De gebruiker voert een verkeerd wachtwoord in
  2. De gebruiker gebruikt een verkeerde gebruikersnaam*
  3. De gebruiker heeft geen toegang

Bij een Backendgebruiker kan bovendien aan de hand zijn dat hij wel kan inloggen, maar dat hij 'niets ziet' in het Platform. In dat geval ligt het probleem in het feit dat de gebruiker geen Gebruikersrol heeft.
Hij kan dan wel inloggen, maar 'mag' nog niks. Lees hoe je dat kunt oplossen in Hoe maak ik een Backend gebruiker aan?

Een gebruikersnaam is meestal een e-mailadres. Het kan anders zijn als dit voor jou klantomgeving anders is ingericht.

De oplossingen per 'probleem' zijn als volgt:

Verkeerd wachtwoord

Laat de gebruiker op de link 'wachtwoord vergeten?' klikken. Hij moet dan zijn gebruikersnaam invullen en krijgt dan een e-mail met een activatielink. Daarmee kan hij een nieuw wachtwoord invoeren.

Als superuser kun je onder Backendgebruikers ook het wachtwoord van een relatie resetten. In dat geval krijgt de gebruiker eenzelfde e-mail met activatielink.

Verkeerde gebruikersnaam

Je kunt de juiste gebruikersnaam doorgeven zoals deze op de relatiekaart staat, of deze te wijzigen in het door de klant gewenste e-mailadres*. Dit is het e-mailadres dat als 'primair adres' is ingesteld of een specifiek gebruikersnaam.

Afhankelijk van de gevoeligheid van de (persoonlijke) data die je beheert kan het wijzigen van een gebruikersnaam/e-mailadres op verzoek van de relatie fraude-gevoelig zijn. Weet je bijvoorbeeld zeker dat je spreekt met de rechtmatig persoon? Een kwaadwillend persoon zou hier misbruik van kunnen maken. Het is daarom aan te raden om hier als organisatie duidelijk beleid op te hebben, zodat er één lijn wordt getrokken.

Geen toegang

De betreffende relatie moet zijn aangemerkt als gebruiker in het CRM.

Zoek de relatie op in de weergave Backendgebruikers. Je ziet dan dat de optie Deze relatie kan inloggen is aangevinkt. Als dat niet het geval is maak je hem gebruiker via de actiebutton.

Het blijft niet mogelijk om in te loggen, wat nu?

Wanneer je bovenstaande zaken hebt gecheckt dan kan je als Superuser/beheerder het volgende doen:

Als een lid/relatie dit meldt, is het goed om altijd eerst de volgende vragen te stellen:

  • op welke url probeer je in te loggen? Vraag de gehele URL op!
  • met welke gebruikersnaam probeer je in te loggen?  
  • wat is de melding die men in het scherm krijgt? (een screenshot inclusief de link in de taakbalk kan hierbij helpen)

Het is eenvoudig te checken of een verkeerde url of gebruikersnaam gebruikt wordt. In dat geval kun je door het doorgeven van de url waartoe de relatie wel toegang heeft en/of gebruikersnaam de relatie verder helpen.

Verder is het goed om te vragen of de relatie zijn inloggegevens handmatig zou willen invullen. Soms is er een auto-invulfunctie actief die onjuiste of verouderde inloggegevens automatisch in het invulveld plaatst.

Mocht dit nog niet de oplossing zijn, dan kun je je vaste consultant raadplegen of anders een supportticket insturen waar je ons het probleem meldt. Zorg dat je alle stappen meldt incl. de link naar de relatiekaart uit het CRM van de persoon die inlogproblemen heeft.

Vorige Artikel Welke toegangsrechten horen bij een backend-gebruikersrol?
Volgende Artikel Gebruikersaccounts blokkeren of verwijderen
Hulp nodig van Support of een Consultant? Neem contact op